.

Medewerkers

Lees hieronder meer over initiatiefnemer Anja, de medewerkers en de stagiaires.

 

Sinds 2021 is Albert de Vries onze huisleraar. Zowel medewerkers als ouders volgen of hebben de cursus tot pedagogisch coach bij hem gevolgd. Ook in oktober 2023 is er een nieuwe groep gestart. Zie zijn aanbod en nog meer informatie…

 

 

En kijk op “Werken bij” voor eventuele vacatures. 

Initiatiefnemer Anja

Anja de Vletter – van Leeuwen is de initiatiefnemer van Maminka.

Haar eerste professionele pedagogische inzichten heeft zij eind jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld in haar studietijd aan de ‘Vrije Pedagogische Academie’. Dezelfde opleiding heet nu Vrijeschool-PABO en deze bevindt zich binnen de Hogeschool Leiden.
Anja werd tegelijk met Willem – haar latere levensgezel – opgeleid tot Vrijeschool-leerkracht.
Vanaf die tijd loopt de interesse voor antroposofie als een rode draad door haar leven.
Ruim 35 jaar later zijn deze antroposofische èn andere pedagogische inzichten op de proef gesteld en verweven met levens- en werkervaring.
Ervaring opgedaan als moeder van 5 dochters, als leerkracht basisonderwijs op 2 vrije scholen (voor alle klassen) in Meppel en Amersfoort en als leerkracht (voor de kleuterklas) op de Ru Paré, een openbare multiculturele school in Amsterdam.

Het resultaat van dit alles heeft geleid tot een beproefde visie op de behoeften van het opgroeiende kind. Deze behoeften vertalen naar een bijzonder goede opvang, dat is haar streven.

Sinds 2022 is het bedrijf van zichzelf geworden met Sleipnir als stille vennoot. Medewerkers en andere betrokkenen kunnen er voor kiezen mede-vennoot te worden. Anders dan gebruikelijk: een mede-vennoot hoeft zich niet in te kopen, maar neemt ook geen geld mee bij vertrek. Zodoende worden arbeid en kapitaal gescheiden en het bedrijf is niet meer verhandelbaar, oftewel het is geen “ding”.  Op deze manier streven we naar een duurzame manier van omgaan met geld, zodat duurzaamheid op zoveel mogelijk vlakken bereikt wordt, ook binnen Maminka. Deze vorm van ondernemen wordt steward-ownership genoemd.
Voor meer informatie en achtergrond zie www.sleipnir.nl.  

Medewerkers en vrijwilligers

Sophie Prent
Tijdens haar stage wilde Sophie op een plek werken waar het niet standaard was en zodoende is ze bij Maminka terecht gekomen. En dat is van beide kanten zo goed bevallen dat Sophie na het afronden van haar opleiding is gebleven en nu een vaste kracht is binnen Maminka. Sophie is dol op de natuur, dieren en kinderen en ze houdt van klussen en doorpakken. Sophie is zowel bij de BSO-kinderen als bij de jonge kinderen te vinden. 

Nikita de Jong
Nikita wilde in haar laatste studiejaar graag terug komen bij Maminka en is na het afronden van haar opleiding, naar ieders tevredenheid, bij Maminka gebleven en doorgegroeid tot een vaste kracht binnen het team. Nikita is een lieve, rustige en harde werker en de kinderen zijn dol op haar.

Rianne Kijl
Rianne is, na een werkervaringsplek bij Maminka te hebben gehad, een trouwe kracht geworden waar we altijd op kunnen rekenen. Ze is meestal op de dinsdag, donderdag en vrijdag bij Maminka te vinden en dan onderneemt ze het liefst allerlei buitenactiviteiten met kinderen vanuit haar scouting achtergrond. Daarnaast is ze dol op handwerken.

Ronja Stoorvogel
Ronja is een “oude” bekende binnen Maminka. Al in haar jonge jaren heeft ze zelf mogen ervaren wat voor vrije en uitdagende plek Maminka is. En hoe mooi dat ze daar nu zelf kan werken?! Ronja houdt van lezen, recreatief volleyballen, lekker naar buiten gaan op de fiets of een muziekfestival bezoeken en creatief bezig zijn.

Thom aan ’t Goor
Thom is sinds enige tijd onze vaste kracht op de BSO en dat is heerlijk om iemand te hebben die daar het overzicht bewaakt. Thom houdt van toneelspelen en verzorgt met de andere medewerkers het zomertoneelstuk!

Dienie Spijkerman
Studeerde lente 2019 af als PW’er op niveau 3 en is sinds september 2019 doorgegaan naar PW niveau 4 in de functie BBL. Dienie werkte als invaller bij ons, maar is sinds kort een vaste kracht. En ze is dan vooral bij de schoolkinderen te vinden. Dienie is echter een echte allrounder.

Silke Zoer
Silke is een Warmonderhoffer en dus een BD-boerin, ze onderhoudt de moestuin en de rest van het terrein. Ook is ze erg handig en doet allerlei kluswerk. De kinderen vinden het heerlijk om met haar samen te werken. En inmiddels is ze gestart met de opleiding tot pedagogisch medewerker. Wie had dat gedacht?

Sandra Splinter
Sandra doet BBL (combinatie werken en leren) en is dol op sporten. In het verleden heeft ze gevoetbald en nu doet ze aan wedstrijddansen (o.a. hiphop), wat goed van pas komt op de BSO. Daar heeft ze de kinderen al menig danspasje geleerd!

Marel Bellinga-Alkema
Marel is terug van een tijdje weggeweest en voornamelijk op de BSO te vinden als chauffeur en handwerker. Met grote regelmaat wordt de naaimachine erbij gepakt en/of de breinaalden.

Joshua Schalk
Joshua is vooral achter op het land, oftwel “de Beemd” te vinden en heeft er een prachtige akker ontwikkeld waar Maminka heerlijk van kan eten en waar de kinderen het proces zaad tot voedsel helemaal kunnen meebeleven.

Jorien Iepsma
Jorien is vooral in de moestuin aan de voorkant van Maminka te vinden of op de andere plekken binnen het terrein die aandacht nodig hebben. Ook houdt Jorien van een vuurtje stoken en andere spannende uitdagende activiteiten.

Boaz van Gool
Een terrein als Maminka vraagt veel onderhoud en Boaz draait er zijn hand niet voor om. Maaien, snoeien, ramen lappen, auto’s onderhouden, hekwerk repareren, verven, klussen, enzovoort.

Aleida Louter
Sinds kort komt Aleida ons, met enige regelmaat, aan het eind van de middag verblijden met zang en muziek op haar gitaar of harmonium. Een heerlijk moment in de dag om naar toe te leven. In de zomer zal ze ook veel in de moestuin te vinden zijn, waar ze zich als een vis in het water voelt. 

Kristie Huber
Kristie is vanuit een bijzondere vraag bij Maminka terecht gekomen. Haar rust en kalmte hebben en prettige uitwerking op de kinderen en ze ziet alles. Binnenkort zal ze afscheid nemen bij Maminka, omdat ze een super mooie kans buiten Maminka heeft gekregen, die ze met beide handen heeft aangegrepen. Daar zijn we enorm trots op, maar we zullen haar aanwezigheid ook gaan missen. 

Lia Meppelink
Lia is begonnen als medewerker binnen Maminka, maar inmiddels is ze doorgegroeid naar zelfstandig ondernemer waar ze PGB-ers begeleidt. Maar Lia komt nog graag invallen en creatieve workshops geven. 

Henco Wellink
Henco is op dinsdag- en vrijdagmiddag bij Maminka en geeft dan gitaarles en/of muzikale vorming aan kinderen van Maminka, maar ook daarbuiten. Zie zijn website voor meer info Gitaarles Meppel bij Gitaarschool Plectrum ,

Alle medewerkers beschikken over een wettelijk verplichte VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag), waar hun aanwezigheid tussen en/of met de kinderen dit vereist

Stagiaires schooljaar 2022-2023

Jannie Zwiers – Roelofs
Jannie is al 10 jaar onze kanjer-oma en haar 7 kleinkinderen bevinden zich binnen Maminka. Ze wordt door iedereen oma Jannie genoemd. In januari 2020 is Jannie begonnen met een studie PW via LOI. Jannie komt uit de Horeca en nu kookt ze 3 dagen per week voor ons! Iedereen geniet van haar voedzame biologische maaltijden.

Dano Voorhorst
Dano is terug van weggeweest. Nadat hij zijn stages bij Maminka had doorlopen en zijn diploma voor pedagogisch medewerker in de kinderopvang heeft behaald, is hij nu begonnen met de studie Social Work (HBO). Dano is gek op koken.