.

Medewerkers

Lees hieronder meer over initiatiefnemer Anja, de medewerkers en de stagiaires.

Initiatiefnemer Anja

Anja de Vletter – van Leeuwen is de initiatiefnemer van Maminka.

Haar eerste professionele pedagogische inzichten heeft zij eind jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld in haar studietijd aan de ‘Vrije Pedagogische Academie’. Dezelfde opleiding heet nu Vrijeschool-PABO en deze bevindt zich binnen de Hogeschool Leiden.
Anja werd tegelijk met Willem – haar latere levensgezel – opgeleid tot Vrijeschool-leerkracht.
Vanaf die tijd loopt de interesse voor antroposofie als een rode draad door haar leven.
Ruim 35 jaar later zijn deze antroposofische èn andere pedagogische inzichten op de proef gesteld en verweven met levens- en werkervaring.
Ervaring opgedaan als moeder van 5 dochters, als leerkracht basisonderwijs op 2 vrije scholen (voor alle klassen) in Meppel en Amersfoort en als leerkracht (voor de kleuterklas) op de Ru Paré, een openbare multiculturele school in Amsterdam.

Het resultaat van dit alles heeft geleid tot een beproefde visie op de behoeften van het opgroeiende kind. Deze behoeften vertalen naar een bijzonder goede opvang, dat is haar streven.

Medewerkers en vrijwilligers

Ingeborg Ponne
Vers uit Afrika, alsof ze nooit iets anders deed, kwam Ingeborg ons team versterken. Met haar achtergrond als verloskundige en medisch antropoloog en de benodigde levenservaring een heuse steun en toeverlaat voor menig ouder.

Sophie Prent
Na haar stage heeft Sophie, net als Nikita, de beloning van een contract gekregen. Sophie is een echte regelneef en houdt van organiseren. Ze is veel bij de BSO kinderen te vinden, maar ook de kleine kinderen en de baby’s weten haar hart te stelen.

Nikita de Jong
Na haar stage heeft Nikita, net als Sophie, de beloning van een contract gekregen. Nikita is een stille en harde werker en de kinderen zijn dol op haar.

Rianne Kijl
Rianne is, na een werkervaringsplek bij Maminka te hebben gehad, beloond met een contract. Ze is meestal op de donderdag en vrijdag bij Maminka te vinden en dan onderneemt ze het liefst allerlei buitenactiviteiten met kinderen vanuit haar scouting achtergrond. Bovendien is ze dol op handwerken.

Silke Zoer
Silke is een Warmonderhoffer en onderhoudt de moestuin en de rest van het terrein. Ook is ze erg handig en doet allerlei kluswerk. De kinderen vinden het heerlijk om met haar samen te werken. En inmiddels is ze gestart met de opleiding tot pedagogisch medewerker. 

Kristie Huber
Kristie heeft een werkervaringsplek en is meestal op woensdag en vrijdag bij Maminka. Haar rust en kalmte hebben en prettige uitwerking op de kinderen en ze ziet alles. 

Lia Meppelink
Lia is begonnen als medewerker binnen Maminka, maar inmiddels is ze doorgegroeid als ZZP-er in verband met het begeleiden van PGB-ers. Echter, Lia komt nog graag invallen en creatieve workshops geven. 

Ita Gorter
Ita is op de donderdagmiddag meestal bij Maminka te vinden. Ze kan prachtig zingen en ze is graag met de kinderen aan het handwerken. 

Henco Wellink
Henco is op dinsdag- en vrijdagmiddag bij Maminka en geeft dan gitaarles en/of muzikale vorming aan kinderen van Maminka, maar ook daarbuiten. Zie zijn website voor meer info Gitaarles Meppel bij Gitaarschool Plectrum ,

Dienie Spijkerman
Studeerde lente 2019 af als PW’er op niveau 3 en is sinds september 2019 doorgegaan naar PW niveau 4 in de functie BBL. Dienie werkt  als invaller bij ons en is dan vooral bij de schoolkinderen te vinden. Dienie is echter een echte allrounder. 

Alle medewerkers beschikken over een wettelijk verplichte VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag), waar hun aanwezigheid tussen en/of met de kinderen dit vereist. 

Stagiaires schooljaar 2021-2022

Jannie Zwiers – Roelofs
Jannie is al 10 jaar onze kanjer-oma en haar 7 kleinkinderen bevinden zich binnen Maminka. Ze wordt door iedereen oma Jannie genoemd. In januari 2020 is Jannie begonnen met een studie PW via LOI. Jannie komt uit de Horeca en nu kookt ze 4 dagen per week voor ons! De baby’s, de kleintjes, de schoolkinderen die er rond 13.00 zijn en de meeste volwassenen genieten van haar voedzame biologische maaltijden.

Moutasem Ekhtiar
Moutasem is op donderdag en vrijdag bij Maminka te vinden en doet de Opleiding Helpende zorg en Welzijn. Hij kan ook heerlijk koken en de kinderen zijn dol op hem.

Alinda Kroeze
Alinda loopt op donderdag en vrijdag stage bij Maminka. Ze is sportief en muzikaal.