.

Medewerkers

Lees hieronder meer over initiatiefnemer Anja, de medewerkers en de stagiaires.

Initiatiefnemer Anja

Anja de Vletter – van Leeuwen is de initiatiefnemer van Maminka.

Haar eerste professionele pedagogische inzichten heeft zij eind jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld in haar studietijd aan de ‘Vrije Pedagogische Academie’. Dezelfde opleiding heet nu Vrijeschool-PABO en deze bevindt zich binnen de Hogeschool Leiden.
Anja werd tegelijk met Willem – haar latere levensgezel – opgeleid tot Vrijeschool-leerkracht.
Vanaf die tijd loopt de interesse voor antroposofie als een rode draad door haar leven.
Ruim 35 jaar later zijn deze antroposofische èn andere pedagogische inzichten op de proef gesteld en verweven met levens- en werkervaring.
Ervaring opgedaan als moeder van 5 dochters, als leerkracht basisonderwijs op 2 vrije scholen (voor alle klassen) in Meppel en Amersfoort en als leerkracht (voor de kleuterklas) op de Ru Paré, een openbare multiculturele school in Amsterdam.

Het resultaat van dit alles heeft geleid tot een beproefde visie op de behoeften van het opgroeiende kind. Deze behoeften vertalen naar een bijzonder goede opvang, dat is haar streven.

Medewerkers

Roxanne van der Spek is naast Anja het meest te vinden binnen Maminka. Zij werkt fulltime (36 uur per week) en is afgestudeerd pedagogisch werker op niveau 4. Zij heeft zich tijdens haar lange stage binnen Maminka laten zien als een betrouwbare en inmiddels zeer vertrouwde kracht. Roxanne heeft een FB-pagina voor Maminka aangemaakt en houdt deze onder haar beheer. Roxanne woont in Wapserveen.

Leonie Mous is gemiddeld 30 uur per week werkzaam voor Maminka. Leonie is afgestudeerd op SPH niveau en heeft ruim 10 jaar ervaring, binnen Frion, in het veld: vooral met jongeren met een beperking. Leonie heeft een klein bedrijf als kapster en sinds de lente een dochter! Leonie is heel breed inzetbaar en een echte aanpakker! Zij woont in Steenwijk. Leonie beheert de FB pagina voor de logeerweekenden.

Galit Tuvya is pedagogisch medewerker en oorspronkelijk in Israël opgeleid als HBO danstherapeute; zij is gekomen ter vervanging van de zwangerschap van Leonie en daarna is ze gebleven. Ze werkt tussen de 20 en 25 uur per week. Galit woont in Meppel. Samen met Betsy (hieronder) verzorgt ze dansspelletjes op woensdagmiddag. Galit is ook mindfullness-trainer voor kinderen.

Betsy van den Boogaard is werkzaam op maandagochtend, woensdagmiddag en donderdagmiddag. Betsy heeft een eigen praktijk voor muziektherapie. Betsy woont (met Jan, zie hieronder) in het voorhuis van de boerderij waarin Maminka is gehuisvest; dichterbij kan niet! Betsy is als zelfstandig ondernemer verbonden aan Maminka. Betsy en Jan verzorgen veel schoolritten.

Jan van den Boogaard is vrijwilliger en was voorheen leraar op vrije scholen. Hij onderneemt dagelijks met één of meer kinderen buitenklussen. Jan neemt door de week de zorg voor de dieren op zich en ondersteunt binnen Maminka de werkzaamheden van zijn vrouw Betsy.

Serina Olivier en Roelie Olivier zijn onze vaste schoonmakers. Zij werken buiten de openingsuren. Serina woont in Meppel, Roelie in Kolderveen.

Ron Vis is vrijwilliger en ‘Baas Moestuin’. Ron is gepensioneerd en heeft de regie over zo’n 150 m2 moestuin en composthopen. Bij grote klussen wordt hij geholpen, maar zonder zijn doorgaande toewijding zou dat met onze tuin niet opschieten. We betrekken de kinderen waar en wanneer dat kan bij alle onderdelen van het tuinwerk, van zaaien tot oogsten. En we eten regelmatig uit wat de tuin opbrengt.

Alle medewerkers beschikken over een wettelijk verplichte VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag), waar hun aanwezigheid tussen en/of met de kinderen dit vereist.

Stagiaires schooljaar 2020-2021

Dienie Spijkerman
Studeerde lente 2019 af als PW’er op niveau 3 en is sinds september 2019 doorgegaan naar PW niveau 4 in de functie BBL. Dienie werkt 4 middagen in de week en is dan vooral bij de schoolkinderen. Dienie is echter een echte allrounder. We hopen voor haar dat ze dit schooljaar het door haar gewenste diploma haalt. Werken en studeren; dat is best een klus.

Jannie Zwiers – Roelofs
Jannie is al 10 jaar onze kanjer-oma en haar 7 kleinkinderen bevinden zich binnen Maminka. Ze wordt door iedereen oma Jannie genoemd. In januari 2020 is Jannie begonnen met een studie PW via LOI. Jannie komt uit de Horeca en nu kookt ze 4 dagen per week voor ons! De baby’s, de kleintjes, de schoolkinderen die er rond 13.00 zijn en de meeste volwassenen genieten van haar voedzame biologische maaltijden.